Crumble cu capsuni

de Merisor in Prajituri, 5 Iun 2016 | 4490 vizualizari

 

Crumble cu capsuni este un desert rapid, cu ingrediente putine si foarte bun.
Aluatul este nisipos si usor crocant, iar aroma capsunilor este dementiala.
 

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt rece
  • 300 g faina
  • 2 linguri pesmet
  • 100 g zahar
  • un praf sare
  • 250 g capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 g unt pentru uns forma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu capsuni:

Cernem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu zaharul si pesmetul.

Scoatem untul de la frigider, il taiem in cuburi si il adaugam peste ingredientele din vas.

Framantam ingredientele cu varfurile degetelor, pana otținem un aluat nisipos, apoi il dam la frigider pana cand pregatim vasul si capsunile.

Capsunile spalate bine si scurse, le taiem in doua sau in patru.

Ungem forma de copt cu unt si presaram la baza ei un strat subtire de aluat.

Asezam capsunile, presaram zahar vanilat peste ele si le acoperim cu restul de aluat.

Dam vasul la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana cand preparatul nostru se rumeneste frumos.

Este de mare efect acest crumble cu capsuni si merita preparat si repetat cat sunt capsuni proaspete pe piata.

Sa va fie de folos!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale